Welkom op de website van
De Geldershof

Leuk dat u interesse heeft in onze school. Neem een kijkje op de website voor onderwijsinhoudelijke en praktische informatie. Via de menuknoppen in het blauwe vlak links kunt u veel informatie vinden. Zoekt u gericht naar een bepaald onderwerp, dan kunt u dit het beste doen door een zoekwoord in het zoekvakje rechtsboven in te vullen. 

Informatie over aanmelden vindt u onder de ronde rode knop rechtsboven.

Donderdag 26 januari 2023 staat de tweede informatieavond voor nieuwe ouders gepland. De avond begint om 19.30 uur. Naast veel informatie over, krijgt u ook een rondleiding door de school. Aanmelden voor deze live bijeenkomst kan door een mail te sturen naar: info@degeldershof.nl 

VERLOF AANVRAGEN

Door op onderstaande link te klikken komt u bij het aanvraagformulier verlof. 2022 Verlof aanvraagformulier De Geldershof.pdf

 

 

 


Dit is het team van de Geldershof


Aanmelden voor 1 maart 2023

Kinderen die in het schooljaar 2022-2023 vier jaar worden, moeten voor 1 maart a.s. aangemeld worden via de website www.schoolwijzernijmegen.nl. Na 1 maart worden alle aanmeldingen gematched met de spelregels. Eind maart krijgen de ouders een plaatsingsbrief. In deze brief staat of uw kind geplaatst is op de school van uw 1e, 2e of 3e voorkeur. Na ontvangst van de plaatsingsbrief neemt u contact op met de school om te bevestigen dat u van de plaats gebruik wilt maken. Daarna begint de aanmeldingsprocedure bij de school.
Ook in mei, juni, augustus, september en november zijn er plaatsingsrondes. Maar meestal zijn in maart alle beschikbare plaatsen al verdeeld.
Kinderen die al een broertje of zusje op school hebben krijgen een voorrangsplaats, maar alleen als zij in maart zijn aangemeld.


Voor het eerst naar de basisschool?

Vier jaar worden is een magische leeftijd: uw kind gaat naar de basisschool! Voor ieder kind is dat één van de belangrijkste gebeurtenissen in het leven. Met het boekje "Zelf doen!" willen we u helpen om uzelf en uw kind voor te bereiden op deze volgende stap naar zelfstandigheid. We vinden het namelijk belangrijk dat uw kind zich op z'n gemak voelt op school en de ruimte ervaart om zich te ontwikkelen. U kunt het boekje hier  en het inlegvel downloaden. Ook ligt het voor u klaar bij het consultatiebureau.


Berichten op onze website

30 september 2022
Regelmatig verschijnen er nieuwe berichten. De nieuwste berichten staan bovenaan.
lees meer >>

Brengen en halen

13 september 2022
De afspraken voor het brengen en halen: 8.20 uur: de kinderen van groep 3 t/m 8 mogen naar binnen. Zij moeten om 8.30 uur binnen zijn. De ouders van groep 3 t/m 5 blijven buiten het plein. De kinderen van groep 6 t/m 8 komen liefst zelfstandig naar school.
lees meer >>

De schoolgids

13 september 2022
Eén van de informatiebronnen voor ouders is de schoolgids. Iedere school beschrijft in de schoolgids hoe het onderwijs aan de school is georganiseerd. Vanuit de onderwijsinspectie is een aantal onderwerpen vastgesteld die in elke schoolgids moeten staan. De Geldershof heeft haar schoolgids opgenomen in de website van de school.
lees meer >>

Schoudercom is ons platform voor informatie en communicatie

13 september 2022
Steeds meer gebruiken we Schoudercom niet alleen voor de communicatie met en tussen ouders en leerkrachten, maar ook als informatiebron. U vindt op Schoudercom de kalender, een overzicht van alle activiteiten in de lopende week, verschillende documenten voor ouders zoals het verlofformulier en het aanmeldformulier. U ziet de groep van uw kind met foto’s van alle medeleerlingen, hun ouders en de meesters/juffen van de groep. Volgende week wordt ook de kalender van het komende schooljaar gepubliceerd. U kunt met de groene menuknop linksboven in Schoudercom uw kind afmelden als het ziek is, een bericht sturen of de gebruikerslijst inzien. In die lijst kunt u bijv. zien wie de leden van de ouderraad, de medezeggenschapsraad of het bestuur zijn. Rechtsboven kunt u bij mijn gegevens de informatie invullen die u over uzelf wilt delen, meldingen van berichten beheren of aangeven of er foto’s van uw kind gebruikt mogen worden voor intern of extern gebruik. Door rechtsboven in het vakje gebruiker een naam van een kind of een ouder in te typen vindt u alle informatie die de betreffende ouder wil delen over zichzelf en zijn/haar kind. U kunt op voor- of achternaam zoeken.
lees meer >>

Afspraak gebruik eigen telefoons en tablets op school

13 september 2022
Op verzoek van de ouderraad hebben we onze afspraken over mobiele telefoons en andere apparaten nog eens tegen het licht gehouden en zijn tot de volgende aanscherping gekomen. Kinderen mogen een mobiele telefoon mee naar school nemen, maar mogen deze niet gebruiken op het schoolterrein en in de school. De telefoon gaat in de zak of in de tas zodra je het schoolterrein opkomt en mag weer tevoorschijn worden gehaald bij het verlaten van het schoolterrein. De school is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade.
lees meer >>